הליכי פשיטת הרגל מתחלקים לשניים - בקשה אשר מוגשת ע"י חייב ובקשה המוגשת ע"י נושה.
בבקשות חייבים לפשיטת רגל המשרד עוסק בהכנת הבקשה לצו כינוס ולהכרזה על יחיד כפושט רגל, טיפול מול רשויות כונס הנכסים הרשמי, פתיחת תיק בבית המשפט המחוזי המוסמך בפשיטת רגל, ייצוג בדיונים ובאסיפות נושים.
הליכי פשיטת הרגל לפי בקשת חייב מתחילים בהגשת בקשה למתן צו כינוס לכונס הנכסים הרשמי ומילוי דו"ח המפרט את כל החובות, הכנסות והוצאות וכן הצגת כל נכסי החייב ובני משפחתו הסמוכים על שולחנו. עם קבלת אישור מהכונס הרשמי יש להגיש הבקשה בבית המשפט המחוזי בתל אביב. לאחר הגשת הבקשה מתקיימת חקירה במשרדי הכונס הרשמי לבדיקת התשלום החודשי שיושת על החייב. בסיום החקירה נותן הכנ"ר תגובתו לבקשה ובאם הוא ממליץ על מתן צו כינוס, בית המשפט המחוזי יתן הצו.
משמעות צו הכינוס הינה שלא ניתן לפתוח או להמשיך כנגד החייב בהליך משפטי כלשהו – כולל עיקולים, פקודות מאסר, תביעות, אלא לאחר קבלת רשות מבית המשפט המחוזי.
עם קבלת צו כינוס מוטלות על החייב הגבלות כדוגמת צו עיכוב יציאה מן הארץ, איסור לייסד תאגיד ואיסור לפעול בכרטיס אשראי.
במהלך הליכי פשיטת הרגל על החייב לנהוג בתום לב, להודיע לכל נושיו שקיבל צו כינוס, לשלם התשלום החודשי שנקבע לו ולהגיש מדי חודש לכנ"ר דו"ח בדבר הכנסותיו והוצאותיו.
לאחר כשנה בהליכים יקבע דיון האם להכריז על החייב כפושט רגל או לבטל ההליכים כנגדו.
לאחר כארבע שנים בהליכי פשיטת רגל, ולאחר שהצטבר סכום בקופת פשיטת הרגל של החייב מקובל להציע הצעת הסדר עם הנושים. לאחר שיעמוד החייב בתשלום סכום ההסדר יקבל החייב צו הפטר.
משמעות צו ההפטר הינה כי כל החובות עד ליום מתן צו הכינוס בטלים ולחייב ניתן דף חדש.
באם החייב לא הוכרז כפושט רגל אלא היה תחת צו כינוס בלבד יבוקש סעד של ביטול הליכים אשר משמעותו זהה למשמעות של צו הפטר – כל החובות הקודמים ליום מתן צו הכינוס בטלים.
יודגש כי לצוות המשרד ניסיון רב בעריכת הסדרים עם נושים. כמו כן למשרד ניסיון רב בהגשת בקשות מיוחדות כדוגמת בקשה לעיכוב הליכים כל עוד לא ניתן צו כינוס ובקשות למתן היתר ליציאה לחו"ל.
יצוג נושה בבקשת נושה לפשיטת רגל – הטיפול כולל הגשת הבקשה למתן צו כינוס כנגד חייב, הגשת תביעת חוב כנגד החייב וכן יצוג בדיונים בבית המשפט ובאסיפות נושים.
מאמר זה נכתב על ידי אהד בתרון עו"ד
|