מהממצאים עד כה עולה כי ב- 22% מהביקורות נמצאו אי רישום תקבולים וליקויים מהותיים בניהול ספרים, 5 בעלי עסקים הועברו לחקירה. בביקורת בדוכן למכירת ביגוד והנעלה בטיילת התברר כי בעל הדוכן העלים קניות, הוא נחקר ע"י חוקרי מס הכנסה והודה בהשמטת קניות בסך 400,000 ₪, לטענתו, החשבוניות אבדו.
הביקורות נערכו בעסקים מענפי המסחר והשירותים והתמקדו בעיקר בנותני שרות לתיירות ונופש, בכלל זה הדוכנים בטיילת, עסקים מתחום השייט והצלילה, יחידות דיור, שווקים ועוד.
בביקורת שנערכה בגן ילדים התברר כי הגננת לא רשמה תקבולים של צ'קים דחויים בסך של 92,000 ₪. וכך גם רופא שיניים שנתפס באי רישום תקבולים בסך 6,000 ₪. בביקורת אחרת שנערכה בבית מאפה התגאה הבעלים כי הוא ידע על הביקורות, ואף על פי כן, המבקרים מצאו אצלו אי רישום תקבולים.
לדברי פקיד שומה אילת, שלומי מרק, נוכחות המבקרים בשטח נועדה להגביר את ההרתעה ולשפר את רמת הציות לדיני המס. לדבריו, הביקורות נערכו בהתאם לתכנון מוקדם ונבחרו, בין השאר, עסקים להם נרשמו ליקויים בעבר, עסקים לגביהם היה מידע לכאורה על העלמות מס ובחלק מהעסקים אף נערכו קניות ביקורת מקדימות.
עוד הוסיף פקיד השומה כי בשבוע שעבר, לאחר מסירת התראות, ערך משרד השומה מבצע אכיפה והוצאה לפועל בשיתוף היחידה הארצית לאכיפת הגביה, במהלכו נגבו כ- 1.5 מיליון ₪ ועוקלו כלי רכב ומיטלטלין מחייבי מס באזור אילת. עוד, במהלך מבצע האכיפה, הוגשו ע"י סרבני הגשת דוחות כ- 35 דוחות שנתיים ו- 2 הצהרות הון.